
FoxNews.com zobrazoval popup se scareware
Petr Kuhn, 15.4.2009 16:21 | Přečtěno: 618x | Rubrika: Novinky | Kategorie: Škodlivý softwareSvětoznámý a přední zpravodajský server v USA byl napaden a nějakou dobu zobrazoval vyskakovací okna návštěvníkům s odkazem na falešný antivirus s designem antiviru AVG.
PersonalAntivirus tvářící se na první pohled jako osmá verze antiviru AVG, spolu s podvodným antivirem „Extra Antivirus“, který se naopak tvářil jako OneCare Antvirus od Microsoftu, byl distribuován přes vyskakovací okna na serveru americké zpravodajské televize FoxNews.com.
Tento útok je typickou ukázkou budoucího vývoje na poli bezpečnosti.
K infekci nedošlo vinou samotného serveru ale vinou reklamního serveru DoubleClick.
To můžeme vidět například u Google SafeBrowsign:
http://google.com/safebrowsing/diagnostic?site=foxnews.com:
Škodlivý software hostuje doména(y) 3, včetně domén(y)2mdn.net/, s3.wordpress.com/, llnwd.net/. kde zajímavá je právě 2mdn.net
http://google.com/safebrowsing/diagnostic?site=2mdn.net:
Ano, za posledních 90 dnů tyto stránky hostovaly škodlivý software. Infikovaly doménu(y) 18, včetně domén(y)ibollytv.com/, cinefolks.com/, intoday.in/.
Podělte se s ostaními:
Podobné články:








